Le Wagon Coding Bootcamp - Ufuk Tarhan Atölyesi...
Ufuk Tarhan’ın sosyal medya, blog, kitap, vb. linkleri:  https://taplink.cc/futuristufuk

Le Wagon Coding Bootcamp - Ufuk Tarhan Atölyesi...

COVID-19 Pandemisi olmasa da dünya zaten müthiş bir teknolojik dönüşüm, dijitalleşme sürecine girmişti...
 
Pandemi bunu sadece çok ama çok öne çekti, aşırı hızlandırdı. Bir anda başa gelenlerle, yaşananlarla  herkes teknolojinin, internetin, kodlamanın tüm sistemlerin, işlerin tam da merkezinde olduğunu, olması gerektiğini tartışmasız kabul etti.
 
Özellikle Pandemi sonrası 3 konu kesin olarak netleşti, bu konular tartışmaya kapandı;
 
1- Herkes kendini T-İnsan modeline göre geleceğe uygun şekillendirmeli, hazırlanmalı.
 
2- Teknoloji, bilim, mühendislik alanlarında eğitim alanlar, kendini geliştirenler iş bulmakta, iş kurmakta, her koşulda para kazanacak bir şeyler yapmakta daha şanslı. Bunun için “bir işim olsun diyen herkes” kodlama öğrenmeli. 
 
Tüm dünyada, özellikle kodlama ile ilgili işlere yönelik yetenek ihtiyacı ve talebi, diğer işlere göre 50% daha fazla iken kodlama becerilerine sahip insanlardaki açık tüm zamanların en üst seviyesine yükseldi.

Dünyanın her yerinde en fazla aranan işgücü; teknoloji alanında, özellikle kodlama yapabilenler.

Kısacası kodlama bilen insan açığı çok çok büyük!..
 
Bu yüzden kodlama bilen, yazılım mimarisinden, algoritmadan anlayan geliştiricilerin, uzmanların ücret ve iş olanakları diğerlerinden çok daha yüksek. Kısacası yakın ve orta “’geleceğin en önemli işlerinden biri ‘’coder – yazılımcı - kodcu’’ olmak! Kazanılması gereken en önemli beceri “kodlama, algoritma bilmek’’.
 
3- Binlerce büyük-küçük şirketin ve organizasyonun hızla dijital transformasyonlarını tamamlamaları, yapay zekaya, blockchain’e, kripto paralara geçmeleri, fiziksel ya da sanal robotları işe koşmaları gerekiyor. Aksi takdirde yaşamaları, rekabetle başa çıkmaları mümkün değil.  Geleceğe koşan iş dünyasında, kendi alanlarında en iyi yeteneklerin “kodlama, algoritma” bilenleri tercih ediliyor. İş sahipleri, uzmanlar "Kodlama biliyorsan gel, biz kendi işimizi sana nasıl olsa öğretiriz" diyor. 

Yani "dijitalleşerek büyüyecek iş dünyasında, herhangi bir formda" olmak isteyenler için, ille de kodlama, mutlaka kodlama…  Kodlama artık okuma yazma bilmek kadar gerekli… Özetle, yeni dünya düzeninde iş bulmak, iş kurmak isteyenlere  gelecek diyor ki; 

T-İnsan’laşacaksın,
- Kodlama-Algoritma bileceksin ve
- Ancak bu şekilde ya iş bulacak, ya iş kuracaksın ya da işini sürdürebileceksin.…
 
Şimdi soracaksınız; “Peki kodlamayı nasıl, nereden öğrenebilirim?” diye…

Çocuklar için oldukça fazla kodlama eğitimi seçeneği var. Onun için bu videoda önerim ve katkı vermeye çalışacağım alan; daha büyükler, yetişkinler olacak. Çünkü kendini yeniden yapılandırmak, daha da geliştirmek, kodlama, algoritmik düşünme yetkinliği kazanmak isteyen “lise, üniversite öğrencisi veya yeni mezun gençler, master yapanlar ya da meslek, iş sahibi sahibi yetişkinler” için fazla olanak yok. Ben asıl bu gruplara yardımcı olacak bir öneri yapmak, onlara olanak sağlamak istiyorum. 

 
Bunun için size son dört yıldır, 
Switchup tarafından dünyanın en iyi Bootcamp’i secilen “Le Wagon Coding Bootcamp”i öneriyorum...
 
Önermekle kalmayıp, , Le Wagon Coding Bootcamp İstanbul’dan kodalama eğitiminin nasıl olacağını deneyimleyebilmeniz için bizlere özel tasarlanan;

 

- 2 saatlik, hızlandırılmış, yoğunlaştırılmış,
- Ücretsiz,
- Türkçe ve
- Online 

Le Wagon Coding Bootcamp'in Ufuk Tarhan Atölyesi'ne katılma olanağı müjdesi veriyorum...👍🏻 

Başvuran ilk 100 kişi 6 Ağustos 2020 Perşembe günü saat 19:00-21:00 arası Zoom'da bu güzel fırsatı değerledirme şansı yakalayacak. Katılma hakkı kazananlara Le Wagon direkt mail ve Zoom daveti yollayacak.


Bu özel atölyeye katılmanız için yapmanız gereken şey;  

lewagonist ve @futuristikufuk adreslerini takibe almak.
- Bu linke ulaştığınız sosyal medya paylaşımımın altına, yorum olarak haberdar olmasını, yararlanmasını istediğiniz
  3 kişiyi daha etiketlemek,

- Bu linkten  katılmak için başvurunuzu yapmak.  

Kimler katılmalı, katılabilir?



- Özellikle Üniversiteden yeni mezunlar; master vb. ile oyalanacağınıza, anlamsız para harcayacağınıza her yerden en kolay ve en çabuk iş bulacağınız kodlamaya yönlenin.

- İşsizseniz, zaten sizler direkt kodlamaya başlayın.

- İşiniz varsa, iş sahibiyseniz siz de mutlaka kodlama öğrenin ki işsiz kalacağınız günlerden önce yeni işinizi neredeyse garantilemiş olun ya da halen çalıştığınız yerin göz bebeği elemanlarından birine dönüşün ve kendi işinizse işinizi geleceğe taşıyabilecek yetkinliği, vizyonu kazanın.

Detaylı bilgi almak için Le Wagon'un sitesini inceleyin, arayıp konuşun. Ne yaparsanız yapın ama mutlaka kodlama öğrenin.
 
Ufuk Tarhan Atölye'sine müracaat için detaylar bu linkte: https://info.lewagon.com/istanbul-ufuktarhan


Neden Le Wagon Coding Bootcamp İstanbul?  

Paris’te 2015 de kurulan ve hızla büyüyüp dünyanın 39 şehrinde yer alan, Mart 2020'den itibaren İstanbul'da da faaliyete geçen “Le Wagon Coding Bootcamp Istanbul” güçlü içerikleri, yerli-yabancı uzman eğitmenlerinin rehberliğinde gerçekleştirdiği son derece etkin, inovatif programı ile katılımcılarını hem iş bulmak, hem iş kurmak amacına odaklayarak büyük fark yaratıyor...

Le Wagon yetkilileri "dünyanın yeni Unicorn'ları, en başarılı startup'ları, şirketlerin yıldız yetenekleri bizim mezunlarımızdan çıkacak" diyor...


Bootcamp nedir?  

Bootcamp; boot: çizme ve camp: kamp terimlerinden türetilmiş. Aslında askeriyede kullanılıyor. “Acemi Birliği” demek. Bölüğe yeni giren askerlerin, hemen öğrenmesi, şartlara hızlıca ayak uydurması için verilen disiplinli, sıkı, yoğunlaştırılmış eğitim programlarına, kamplarına verilen ad.
 
Le Wagon Coding Bootcamp ise hızlı bir yükselişte olan “Coding Bootcamp” yani “Yazılım Kampları” arasında, dünya çapında kendini ispatlamış en itibarlı programlardan biri… Artık İstanbul’da direkt temsilciliği var. Kurucusu annesi Türk, babasi Hollandalı; tutkulu, girişimci ve tabii ki kendisi de Le Wagon kodlama kamplarından mezun bir genç; Edvar ter Haar.
 
Edvar onca fırsatı ve olanağı olmasına rağmen, pek çok genç Türkiye’den dışarı gitme hayali kurarken, tam tersine ana vatanına, Türkiye’ye-İstanbul’a dönüp iş kurma hayallerinin peşinden koşan genç bir girişimci. Bu açıdan da Le Wagon İstanbul gönlümü kazandı😊
 
Edvar’la Facebook İstasyon’da bir söyleşide tesadüfen tanıştık. Gidip Bootcamp’ını ziyaret ettim ve tabii ki bayıldım. Hepiniz duyun, öğrenin istedim. O da böyle  bir jest yaptı, teşekkür ediyorum.

Le Wagon hakkında; 
 

- Ödüllü bir Kodlama Bootcamp’i olan Le Wagon,  dünya çapında hızlı bir başarı elde ederek, 5 yıl içerisinde 55 farklı milliyetten, 8000'den fazla mezun vermiş durumda.
 

- Halen dünyanın 39 şehrinde kampüsleri bulunan Le Wagon,  1 Mayıs 2020 tarihinde İstanbul Galata Kampüsünden ilk öğrencilerini mezun etmiş. Pandemi döneminde online devam ederek, programı aksatmamışlar. 
 

- Le Wagon’un Web Geliştirme Bootcamp’inde, yazılıma yeni başlayanlar, sadece 9 haftada hayallerindeki işi bulmak veya bir sonraki Unicorn’u kurmak için gereken önemli becerileri kazanabiliyor, inovatif vizyon geliştirebiliyorlar.


Her öğrenci, teknolojide çok önemli olan pratik ve problem çözme becerilerinde ustalaşmak için her gün rehber eşliğinde 7 saatlik  kodlama çalışması yapıyor.
 

- Yazılım işinde çalışma ortamını simüle edebilmek adına, öğrenciler her gün farklı bir öğrenci ile eşleştiriliyor, böylece interaktif bir şekilde öğrenip, bu alandaki iletişim becerilerini geliştiriyorlar.
 

- Özel seçilmiş sınıf içi ve online eğitmenlerle, farklı yaş, meslek, eğitim, ülke ve kültürden kişilerle, çok sevimli, rahat bir ortamda, ancak oldukça da disiplinli bir tempoda çalışılıyor.
 

- Her günün sonunda live-code bölümü altında grup ile belirli bir konu üzerine kod yazılıyor, böylece kolektif bir şekilde akıllı kodlama çözümleri ile öğrenciler beraber öğreniyorlar.
 

- Le Wagon aynı zamanda ürün odaklı bir program gerçekleştiriyor. Her öğrenci son 2 hafta boyunca sıfırdan bir Startup fikri sunmaya teşvik ediliyor. Bu startup'lar Demo Gününde teknoloji camiasındaki önemli kişilere sunum yapıyorlar. Bu güne kadar mezunlarının 380'den fazlası Startup kurmuş, toplamda 60 milyon dolarlık fon toplamış.
 

- Mezuniyetten sonra da öğrenciler, Le Wagon'un çevrimiçi öğrenme platformuna hayat boyu erişebiliyorlar. Bu platformun amacı sürekli yenilenen teknoloji trendlerine hakim olmak için eğitim fırsatı sunmaktır.
 

- Le Wagon'un 55'ten fazla milliyete sahip 8000 mezundan oluşan topluluğu, birbirlerinin kariyerlerine veya startup'larına başlamalarına yardımcı olmak için sürekli iletişim halindedirler.
 

- Kariyer Haftası olan 10. Haftada ise, mezunlarımızın özgeçmişlerini geliştirmelerine ve hayallerindeki işi bulmalarına yardımcı olmak için İşverenler, profesyoneller ve kurucularla toplantılar düzenleniyor.


- Dediğim gibi benden tanıştırması, gerisi sizde artık…
 
Gelecek T-İnsanlarla ve Kodlama Bilenlerle Güzel Gelecek
https://info.lewagon.com/istanbul-ufuktarhan

Youtube Video Linki: 
https://www.youtube.com/watch?v=Hwr6EYeJyV4

******************

Ufuk Tarhan'ın T-İnsan kitabı için > http://www.t-insan.com
Bireysel Antrenörlük almak için > https://goo.gl/6RfGXa 
Stratejik Danışmanlık, İş Tasarımı ve Avatarlığı hizmetlerimizden yararlanmak isterseniz;  lütfen > burayı tıklayınız 
Hizmetlerimiz & Eğitim &  Seminerlerimiz     I     M-GEN Resmi Sitesi (Referans ve Projelerimiz)
Ufuk Tarhan´ın yazı ve haberlerini  LinkedInInstagram, FacebookYouTubeTwitter 'dan takip edebilirsiniz.